Trappist øl

Trappist er også kendt som munkeøl da det bliver brygget på klostre. 

Trappist øllets historie

Trappist oprindeligt en Fransk katolsk organisation, som uddeler deres certifikat til øl brygget på katolske klostre af 12 munkebryggere.

Oprindeligt var ideen, at klostrene skulle brygge øllet til de fattige, men i dag hvor den katolske kirke ikke har så mange ressourcer som de har haft, er det mere blevet en indtægt for klosteret det brygges på men der er en regel om, at de ikke må profilere på øllet, men at det bare skal hjælpe med at få driften til at løbe rundt. Vi ved dog ikke hvor meget den sidste regel bliver overholdt, i og med at en del af dem kan findes i din lokale Netto.

Der bliver desværre også færre og færre trappist øl, da mange af klostrene er blevet ødelagt i krig, eller af andre årsager er blevet for faldefærdige, til beboelse og ølbrygning.

Trappist øltyper

Der findes 3 øltyper inden for denne usædvanlige øltype, (man kunne fristes til at kalde det treenigheden), de hedder dubbel, tripel og quadruple. 

Dubbel

Farve: Mørkbrun til ravlignende 

Alkoholprocent: 5,9-7,4% Vol.

Tripel

Farve: halmfarvet til gylden

Alkoholprocent: 6,9-9,9% Vol.

Quardrupel

Farve: Rødlig til mørkebrun

Alkoholprocent over: 10% Vol.

Som nævnt skal et kloster og deres munke certificeres til at kalde deres øl for trappist, men mange laver det uden at bærer denne hæderlige tittel, derfor kan du mange gange finde trappist øl under navnet Abbey Bier

Vil du lærer mere om de forskellige øltyper? Klik her for at gå til øltyper