Pulled pork med øl


Pulled Pork med øl er en lækker ret, som kan bruges på mange forskellige måder. Tilberedningstiden er 4 timer, så husk at sætte lidt tid af til at lave retten. Til retten skal der bruges en Ale, som er en engelsk overgæret øl, der både kan være lys og mørk.


Ingredienser til opskriften:

 

2 kg nakkefilet af svin 1-2 kilo

1 spsk olivenolie

2 stk løg

2 stk gulerødder

1 stk persillerod skrællet og skåret i store stykker

4 fed hvidløg

0,33 l Ale

1 dåse hakkede tomater

Rub

1 tsk brunt sukker

2 tsk malt spidskommen

2 tsk røget paprika

1 tsk løgpulver

1 tsk salt

1 tsk chili




Fremgangsmåden:

 

Pil, skræl og snit alle grøntsagerne i grove stykker. 

 

Sæt ovnen på 160 grader. 

 

Bland nu alle ingredienserne til Ruben sammen i en skål. Når Rubben er godt blandet gnides den på nakkefileten, og lad den hvile ved stuetemperatur i 30 minutter. 

 

Tag en jerngryde og varm olien op. Når olien er varm lægge nakkefileten på, og brunes af på alle sider i 3 minutter per side. 

 

Den brunede nakkefilet tages op ad gryden. Put alle grøntsager i gryden, og brun dem let. 

Tilsæt derefter de hakkede tomater og øllen. Lad grøntsagerne og væsken simre i 10 minutter, og læg derefter fileten tilbage i gryden. 

 

Læg låg på retten og sæt den i ovn i 3 ½ – 4 timer til kødet er mørt og trækkes nemt fra hinanden nemt. 

 

Når kødet er mørt tages retten ud af ovnen. Brug 2 gafler til at trække kødet fra hinanden. 

 

Retten er nu klar til servering!