Pandekager med øl


Når du laver pandekager med øl, får du sprøde lækre pandekager. Det anbefales at man benytter sig af en pilsner, da det giver en relativ neutral smag. Alternativt kan du prøve at eksperimentere med special øl, hvis du er mere til den slags. Ved juletid vil det være oplagt at forsøge sig med en nisseøl.

I forbindelse med stegning af pandekagerne, vil alkoholen fordampe under processen, så tøv endelig ikke med at servere til eventuelle børn. Opskriften resulterer i cirka 16 pandekager, alt afhængig af størrelsen på dem.

Ingredienser til opskriften:

3 æg 

250 gram hvedemel

En smule salt

20 gram sukker

400 gram minimælk

40 smeltet smør

100 gram øl (1 deciliter)

Fremgangsmåden:

Start med at komme æggene i en skål sammen med hvedemel, hvorefter du pisker tingene sammen i lidt. Herefter tilføjer du en lille smule salt, samt den mængde sukker der skal i opskriften.

Pisk efterfølgende mælken i løbende, så du undgår at pandekagerne bliver for klumpet.

Pisk nu smeltet smør og din valgte øl i dejen, indtil du får en flydende masse uden klumper.

Herefter anbefales det at komme dejen i køleskabet i en lille halv time, så pandekagerne har mindre chance for at gå i stykker under stegning.

Varm nu en pande op med lidt fedtstof, og fordelt rundt på hele panden.

Hæld nu pandekagedej på panden (ca. 1 dl), og steg indtil den har fået farve på begge sider. Sådan fortsætter du indtil du har brugt hele dejen.

Fyld i ølpandekager

Du kan selvfølgelig spise ølpandekagerne som normale pandekager, men alternativt kan du forsøge med forskellige slags fyld. Her kan du tilføje hvad der falder i god smag, eller det klassiske is, sukker eller syltetøj. Vi har personligt gode erfaringer med spinat, laks, kylling og andre lækre sager.