Påskebryg anmeldelse 2020

Det er ved at være påske i Danmark og den første påskelilje viser sig også nu frem i haven. Det var derfor på tide til at lave en anmeldelse af nogle påskebrygge. Jeg tog den nemme løsning og tog de forskellige påskebryg, der var til at finde i rema 1000, så det blev et meget tyndt udvalg. Det blev de 3 øl, Tuborg påskebryg, Harboe påskebryg og Jacobsens påskebryg. 

Jeg smagte på dem, sammen med 2 andre i en blindsmagning for at være upartisk, men set i bagspejlet var det alligevel alt for nemt at gætte hvilken øl det var.

Til at starte med, kan det dog nævnes udseendet på øllene. Tuborg har at fantastisk gult gennemført påske look. Jacobsen har en mere kreativ flot flaske med et mønster der minder mest om malede påskeæg. 
Harbo’s design var det blot mærket der var gjort gul og havde få æg. Dette var et lige så kedeligt design som selve øllen var, så det passer måske fint, men det kommer jeg til længere nede.

Påskebryg 2020

Tuborg påskebryg

Den første øl vi smagte, var den klassiske Tuborg påskebryg. Duften var umildbart meget mild og frisk, som gav en forventning om en øl uden meget smag, men den gav alligevel lidt forår stemning. 
Øllen var en flad øl, uden meget smag, men dog med et frisk twist, som gav den en god forårs fornemmelse. Øllen var flad i forhold til skum og almindelig iltning, men den var til gengæld piftet lidt op med noget brus, der minder mest en en mousserende vin, bare ikke helt så kraftigt. 
Det virker mest som Tuborg har lavet en meget børnevenlig øl og så puttet lidt ekstra syrlighed og brus i, for at gøre den lidt mere forårsagtig, og for at undgå at det blev en meget kedelig øl. Jeg må også være ærligt sige, at det faktisk gav en fin forårsstemning. 

Harboe påskebryg

Harboe påskebryg var desværre hvad man kunne forvente af en Harboe øl. Harboe påskebryg smager blot af en helt almindelig Harbo øl, men der er bare mindre smag i denne øl. Jeg vil kalde det en fordel, da jeg ikke normalt er fan af den bitre smag, men Harbo påskebryg er bare kedelig. Jeg havde faktisk ikke selv forventet at jeg ville blive overrasket af en Harbo øl, men jeg blev faktisk overrasket over hvor kedelig den var.
Så det er ikke en øl jeg vil anbefale til andre end folk der ikke kan lide øl, men godt kan lide vand. Øllen tro jeg mest, at de bare har taget deres almindelige pilsner og blandet det op med vand, for det er bare en generelt skuffende og kedelig oplevelse.

Jacobsen Påskebryg

Jacobsens påskebryg, var lidt en snyder. Det var det, fordi at en påskebryg normalt er en bock øl, men denne var en pale ale. Den havde først og fremmest en rigtig godt kraftig og frisk duft i glasset, hvilket altid giver en god følelse og stemning. Selve øllen smagte også rigtig godt, og det er helt specielt en af de bedre pale ale, jeg har smagt på det seneste. Når jeg dog skal kigge på PÅSKEbryg, forventer jeg dog at den skal have lidt mere friskhed, eller noget der gør mig i forårshumør. 
Det er klart en øl jeg kan anbefale at drikke, hvis man er til pale ale, men den gav desværre ikke den forårssmag man kunne håbe på.

Hvilken påskebryg du skal vælge

Det er svært at sige, hvilken en du lige skal vælge, da det handler lidt om hvordan situationen ser ud, eller hvor meget du drikker øl. 
Jeg kan dog starte med at udelukke Harboe påskebryg, medmindre du ikke kan lide øl og gerne vil spare de 6 kr. pr. sixpack (Lad nu vær med at køb den).
Men det betyder at vi har 2 øl tilbage, som begge er fine bud. Tuborg påskebryg har en meget mild smag, som gør at jeg ikke ville sidde og nyde i haven på en varm forårsdag i haven. Tuborg påskebryg er dog stadig frisk nok i smagen, til jeg til enhver tid, ville sætte den på et godt påskebord efter et par snaps. Til påskefrokosten har man alligevel ikke brug for en smagssensation, men blot noget frisk til forårstemaet, hvilket tuborg påskebryg klarer perfekt.
Jacobsens påskebryg er en god øl, som jeg helt sikker vil anbefale, hvis man er til pale ale. Det er en god frisk pale ale, med masser af smag, men jeg ved dog ikke om jeg vil kalde det en god PÅSKEbryg. Det er en god øl, som vil være fantastisk at drikke i haven, i en lækker havestol og solen i øjnene. Jeg ville dog kun stille den frem på et påskebord, hvis den kom frem i starten og man skulle nyde en øl, før man begyndte på snaps og alt for meget alkohol.
 
Det er vidst alt jeg har at sige om disse øl. Så i må bare have en god påske og jeg håber i kunne bruge det til noget.