Øl kage


Ølkage er en lækker snack/eftermiddags kage, som egner sig godt til kaffebordet. Det er specielt oplagt i juleperioden, da man anvender nisseøl i opskriften. Ølkage skal indtages som normalt brød, og kan eventuelt toppes med et tyndt lag smør.

Ingredienser til opskriften:

500 g hvedemel

400 g muscovadosukker, eller brun farin
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk nellike, stødt
1/2 tsk allehånde, stødt
3 1/2 dl mørk øl, eller hvidtøl

Fremgangsmåden:

 

Tag alle de tørre ingredienser i skål, og bland dem godt sammen. 

Rør øl i den tørre masse. Dejen skal være helt jævn. Smør eller beklæd en form, og hæld dejen i.

Ølkagen bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter. Tjek til kagen efter 50 minutter om den er gennembagt, ved at stikke et træspyd i den.

Når ølkagen er gennembagt tages den ud af form, og afkøles på en rist. 

Spis kagen med et let lag smør. 

 

Velbekomme !