Øl brød


Øl brød er et lækkert brød med lækker skorpe, saftigt indeni og med masser af smag. Det kan bruges som helt almindeligt brød, hvorfor bør anvende nogenlunde samme slags pålæg. Brødet er velegnet til morgenbordet, eller til eftermiddagskaffen. Til brødet skal der bruges en mørk juleøl, hvorfor brødet specielt er populært i juletiden.

Ingredienser til opskriften:

 

2 ½ dl øl (mørk (jule(øl, stuetemp.)
25 g gær
2 dl yoghurt (naturel)
1 dl vand

2 spsk brun farin

½ tsk kardemomme
½ tsk salt
1 dl havregryn

2 dl rugmel (eller anden groft mel)
2 dl manitobamel (kan erstattes med hvedemel=
4 dl hvedemel

Fremgangsmåden:

Start med at rør gæren ud i øllet.

Tilsæt herefter yoghurt, vand, farin, kardemomme og salt.

Efterfølgende tilføjer man havregrynene i skålen.

Tilsæt nu mel, og rør godt til med en grydeske, indtil du har fået en fugtig dej.

Lad nu dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur.

Efter hævning skal dejen forsigtigt hældes ud på et bord med lidt mel på.

Form derefter dejen som et brød, eller hvordan du ønsker det.

Lad nu dejen hæve i en ekstra halv time.

Brødet skal først bages ved 230 grader varmluft i 15 minutter.

Herefter skal brødet have yderligere 10-15 minutter, ligeledes på varmluft.

Brødet er klar til spisning, når det er sprødt på toppen og lyder hult, når du banker på brødet.

Velbekomme!