Marineret lammekølle med øl

Marineret lammekølle med er sand klassiker, som kan serveres til alle typer af personer. Til
Lammekøllen kan eksperimentere med forskellig tilbehør, men kartofler og lidt tzatziki er altid en sikker vinder blandt mange.

Marineret lammekølle med øl

 


Ingredienser til opskriften:

1 lammekølle

3 zittauerløg

3 rødløg

5 skalotteløg

2 fed hvidløg

10 kviste timian

5 kviste rosmarin

1/2 liter øl

3 dl æblemost


Fremgangsmåden:

 

Pil og skær løgene i grove både, og kom dem i et ildfast fad. Derefter hakkes timian og rosmarin. 

 

Rids lammekøllen, og læg den ovenpå løgene. Gnid det hakket timian og rosmarin ind i lammekøllen sammen med salt og frisk peber.

 

Kom vand og øl ved, og sæt køllen i ovnen ved ca. 130-140 grader i 3 ½ time.
For at opnå det bedste smagsoplevelse er det vigtigt, at der under stegningen overhældes med væsken fra fadet. 

 

Efter 3 ½ time tages køllen ud af ovnen. Lad den hvile i 10-15 minutter inden den serveres. 

 

Velbekomme !