Langtidsstegt kalveculotte i øl


Langtidsstegt kalveculotte i øl, er en gammel klassiker, og er blandt andet en sikker vinder til en parmiddag eller lignende. Til opskriften kan både benyttes en klassisk pilsner, eller en special øl hvis man er mere til det.

Ingredienser til opskriften:

1 culottesteg

salt og peber

½ ltr. bouillon

1 øl

3 dl vand

1-1½ dl piskefløde

Fremgangsmåden:
Rids tern i stegen, og derefter gnid en håndfuld salt.

Fjern det overskydende salt af ved at ryste stegen forsinket. 

Læg stegen i et ovnfast fad med høje sider, og påføre nu peber

Hæld bouillon, vand og øl rundt om stegen – undgå at hælde væsken over salten 

 

Stegen sætte i en kold ovn, og stil temperaturen på 140 grader. Stegen steges i 3 ½ time.
Forkæl stegen med mere bouillon undervejs

 

Efter 3 ½ time øges temperaturen til 200 grader i ca. 20 minutter, hvis stegen ikke har fået den tilpasse brune farve. 

 

Når den ønskede farve er opnået, sluk ovnen og lad stegen stå i 10 minutter, så stegen får eftervarmen fra ovnen. 

Tag derefter stegen ud og lad den hvile i 20 minutter. 

 

Evt. si skyen og skummet af fedtet fra i en gyde. Bring skyen i kog og tilsæt fløde. Saucen kan jævnes med en meljævning. 

 

Velbekomme !